Tienermoederhuis

Tienermoederhuis


Plaatsing in het Tienermoederhuis gebeurt in overleg met het CJG of het JGH vanuit de gemeente waarin je woonachtig bent. Zij beoordelen jouw aanvraag, zij bekijken of het Tienermoederhuis geschikt is voor jou en jouw kindje en bespreken hoe dit gefinancierd kan worden. Als dit allemaal geregeld is, volgt er een kennismakingsgesprek met intake.

Verblijf met je kindje in het Tienermoederhuis zorgt ervoor dat je uiteindelijk door kunt stromen naar volledige zelfstandigheid. We maken samen met jou en de hulpverleners om je heen een plan hoe we dit kunnen bereiken. Alle afspraken leggen we in het ontwikkelingsplan vast en we gaan er mee aan de slag.

Je krijgt van ons ambulante woonbegeleiding in alle dagelijkse zaken die bij het opvoeden van je kindje komen kijken. Dit zullen over het algemeen de doelen zijn die opgesteld zijn in jouw ontwikkelingsplan. Ambulante begeleiding wil zeggen dat wij niet 24 uur per dag aanwezig zijn. We komen op afgesproken tijden en ook op onverwachte momenten langs. Naast verzorgende en opvoedkundige ondersteuning kunnen we je ook helpen bij praktische zaken.
De begeleiders van het Tienermoederhuis zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar en kunnen in geval van nood zeer snel aanwezig zijn.

Goede zorg voor jou kindje heeft bij ons de hoogste prioriteit tijdens je plaatsing in het Tienermoederhuis.