Vacatures

Vacatures


Word

Jeugdzorgwerker C Begeleide omgang

bij de afdeling Begeleide omgang van het WilmaHuis!

minimaal 24 uur / maximaal 36 uur

Wat is het WilmaHuis?
Het WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdzorgaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide omgang en de Thuiszitters bij. Inmiddels is het WilmaHuis gegroeid tot een gerenommeerde jeugdhulpaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening.

De GezinsHuizen bieden een plek aan kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen en richten zich op herstel van ouderschap (op afstand).

De Begeleide Omgang heeft volledig ingerichte huiskamers waarin de omgang tussen kinderen en een ouder wordt gefaciliteerd met tot doel om tot een veilig contact- of relatieherstel te komen onder begeleiding van jeugdzorgwerkers.

Het WilmaHuis biedt dagbehandeling aan ThuisZitters: kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd op school uitvallen. We bieden vijf dagen in de week op reguliere schooltijden een schoolse dagstructuur met ruimte voor zelfontwikkeling en ontspanning in een mooi ingericht lokaal.


Missie
De missie van het WilmaHuis is elk kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. Het WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, reinheid en regelmaat vormen het fundament van onze organisatie waarbij het kind centraal staat. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis.

Team
Het WilmaHuis-team bestaat inmiddels uit meer dan dertig jeugdhulpverleners. De groeiende professionalisering zorgt voor de behoefte aan een extra jeugdzorgwerker voor de omgangsbegeleiding.

Kun jij je vinden in de missie van het WilmaHuis?
Wil jij je inzetten om ouder(s) en kind(eren) onder begeleiding weer met elkaar om te laten gaan?
Lees snel verder ...Jeugdzorgwerker C Begeleide omgang in het WilmaHuisWat ga je doen?
Binnen de Begeleide omgang bieden wij kinderen de mogelijkheid weer contact te hebben met de ouder(s) en/of verzorger(s) bij wie ze niet wonen. Dit gebeurt op voorspraak van de ouder(s), rechtbank, huisarts, CJG, Raad voor de Kinderbescherming of gecertificeerde instelling. Zo’n situatie kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer door een complexe echtscheiding één van de ouders het kind niet meer ziet. Als jeugdzorgwerker bij de Begeleide omgang werk je dus nauw samen met ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en verwijzende instanties.

De Begeleide omgang vindt plaats in één van de vijf speciaal daarvoor ingerichte huiskamers, inclusief keuken, eettafel, bankstel en speelgoed voor elke leeftijd. Eén van de omgangruimtes beschikt tevens over faciliteiten om de omgang te observeren. Als de begeleide omgangen succesvol zijn kunnen ze ook naar de thuissituatie worden uitgebreid en werk je dus extern. Alle begeleide omgang (intern of extern) vinden plaats in het bijzijn van een jeugdzorgwerker, jij dus.

Jij zorgt ervoor dat de omgang goed, veilig en respectvol verloopt en je kunt daarbij een (opvoed)ondersteunende rol hebben. Om dit te kunnen realiseren:
  • beschik je over een breed scala aan methoden
  • sta je stevig in je schoenen
  • ben je flexibel
  • kun je relativeren
  • ben je nuchter, optimistisch en stressbestendig
Na afloop maak je een rapportage waarin je verwoordt hoe de omgang is gegaan. Aangezien deze rapportages vaak worden overlegd aan rechtbanken of andere verwijzende organisaties is het noodzakelijk dat de rapportages van kwalitatief hoog niveau zijn.

Zie je dit als uitdaging?
Dan ben jij wellicht de jeugdzorgwerker die wij zoeken!

Je hebt een relevante opleiding: minimaal MBO-SPW-4 of MWD-4.

Vanwege de zwaarte van de functie heb je bij voorkeur 2 jaar werkervaring binnen de jeugdhulpverlening.

In het weekend werken vind je geen probleem, bij het WilmaHuis Begeleide Omgangen werk je namelijk om het weekend een heel weekend, daarnaast heb je doordeweeks je vaste werkdagen. Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast veel voldoening in het werk en een leuk en leerzaam team, bieden wij je een 7 maanden contract (met één maand proeftijd) en uitzicht op een vast dienstverband, een dertiende maand, vakantietoeslag, volop leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en een salaris in schaal 8 (€ 2.808,78 – € 4.171,02 o.b.v. 36 uur per week) van de Cao Jeugdzorg.

Wat moet je doen?
Solliciteren natuurlijk!
Stuur je cv en motivatiebrief naar: daphne@wilmahuis.nl

Wie weet, word jij het nieuwste WilmaHuis-teamlid en kun je daadwerkelijk iets bijdragen voor een kind dat hulp nodig heeft!