Vacatures

Vacatures


Ben jij gek op cijfers, punctueel, zelfstandig, sociaal en wil jij werken in een omgeving waar geen dag hetzelfde is en waarbij je iets bijdraagt aan de maatschappij?

Word

Medewerk(st)er Cliëntenadministratie

bij WilmaHuis en help mee het verschil te maken voor kinderen die het hard nodig hebben!

Wat is het WilmaHuis?
Het WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdhulpaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide omgangen, de Thuiszitters en de Tienermoeders bij. Inmiddels is het WilmaHuis gegroeid tot een gerenommeerde jeugdzorgaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening.

 • De Gezinshuizen bieden een plek aan kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen
 • De Begeleide omgang vindt plaats in huiselijk ingerichte woonkamers met open keuken of in de thuissituatie. Ouders en kinderen ontmoeten elkaar daar in een sfeer ‘net als thuis’, onder begeleiding van jeugdzorgwerkers van het WilmaHuis.
 • Het WilmaHuis biedt dagbehandeling aan Thuiszitters: kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd op school uitvallen. We bieden vijf dagen in de week op reguliere schooltijden een schoolse dagstructuur met ruimte voor zelf ontwikkeling en ontspanning in een mooi ingericht lokaal. Hierbij is er ook aandacht voor persoonlijke behoeftes van de kinderen en jongeren in hun ontwikkeling.
Missie
De missie van het WilmaHuis is elk kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. Het WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, reinheid en regelmaat vormen het fundament van onze organisatie waarbij het kind centraal staat. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis.

Team

Het WilmaHuis-team bestaat inmiddels uit meer dan dertig jeugdhulpverleners en een staf ondersteuningsteam. De groeiende professionalisering zorgt voor de behoefte aan extra ondersteuning van dit team.Ben jij een doorgewinterde en met 2 voeten op de grond staande administratieve en financiële topper en heb je ervaring op het gebied van cliëntenadministratie? Kun jij je vinden in de missie van het WilmaHuis? Wil jij je op administratief vlak inzetten om ouder(s) en kind(eren) tegemoet te komen in hun hulpvraag?
Lees snel verder ...Medewerk(st)er Cliëntenadministratie bij het WilmaHuisWat ga je doen?
Als medewerker op de cliëntenadministratie van het Wilmahuis werk je samen met je andere collega’s aan de cliëntenadministratie, dat wil zeggen jullie dragen zorg voor juiste en tijdige verwerking en de mutaties van clientgegevens. Daarnaast spring je ook bij op de financiële administratie en P&O zaken van het WilmaHuis. Wij zijn geen grote (logge) organisatie dus je taken zijn veelzijdig en we verwachten dan ook dat je met elkaar alles oppakt met als gezamenlijk doel de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Concreet kun je denken aan de volgende werkzaamheden: 
 • Zorg dragen voor een correcte verwerking van opnames en mutaties in clientgegevens;
 • Doorlopende indicaties en berichtenverkeer afhandelen;
 • Declaraties indienen bij bijvoorbeeld de gemeente;
 • Subsidies aanvragen;
 • P&O zaken als contracten bijhouden en (tijdig) verwerken;
 • Facturen verwerken in de boekhouding.

Wij hoeven jou natuurlijk niet te vertellen wat een medewerker cliëntenadministratie doet…maar een administratief medewerker bij het Wilmahuis gaat verder dan het standaard-plaatje…

Je bent in staat zelfstandig te werken in een niet financiële werkomgeving, namelijk tussen de professionele jeugdhulpverleners die van heel veel dingen weet hebben, maar vooral geen kaas hebben gegeten van de (financiële) administratie. Jij kan als geen ander je in hen verplaatsen, weet het ze haarfijn uit te leggen en laat ze het belang van sommige aspecten inzien zodat ze bereid zijn hiernaar te acteren. Je weet dus collega’s met je mee te krijgen maar kijkt ook verder dan het aangeboden plaatje, je denkt actief mee, staat open voor veranderingen en denkt in oplossingen en uitdagingen i.p.v. problemen en onmogelijkheden.

Zie je dit als uitdaging?
Dan ben jij wellicht de medewerker cliëntenadministratie die wij zoeken!

 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding, op minimaal MBO niveau;
 • Je hebt vanwege het zelfstandige karakter van de functie minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Affiniteit met de cliëntenadministratie, boekhouden en P&O zaken is een pré;
 • Je bent scherp op knelpunten en in staat deze te signaleren en te benoemen;
 • Je bent proactief, administratief vaardig en in staat het grotere plaatje te zien;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift;
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
Wat krijg je ervoor terug?
Naast veel voldoening in het werk en een leuk en leerzaam team, bieden wij je een dienstverband voor minimaal 24 uur per week aan in de vorm van een 7 maanden contract (met één maand proeftijd) en uitzicht op een vast dienstverband, een dertiende maand, vakantietoeslag, volop leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en een salaris in schaal 6 (€ 2.311,48 – € 3.286,25 o.b.v. 36 uur per week) van de CAO Jeugdzorg.

Wat moet je doen?
Solliciteren natuurlijk!
Stuur je cv en motivatiebrief naar: daphne@wilmahuis.nl

Wie weet, word jij het nieuwste WilmaHuis-teamlid!