Vacatures

Vacatures


Voor het WilmaHuis ThuisZitters zijn we op zoek naar enthousiaste

Jeugd- en gezinscoaches VO

voor minimaal 28 uur in Den Haag

Wat is het WilmaHuis? 
Het WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdzorgaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide omgang en de Thuiszitters bij. Inmiddels is het WilmaHuis gegroeid tot een gerenommeerde jeugdhulpaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening. 
 
De missie van het WilmaHuis is elk kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. Het WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, reinheid en regelmaat vormen het fundament van onze organisatie waarbij het kind centraal staat. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis. 

 
Binnen het WilmaHuis hebben wij de afdeling ThuisZitters. Wij bieden hier jongeren tussen de 5 en 18 jaar die tijdelijk of voor langere tijd uitvallen uit het huidige onderwijssysteem dagbehandeling. We hebben een dagprogramma van 9u tot 15u waarvan we een deel gebruiken om de jongeren te begeleiden bij het maken van hun huiswerk, de overige tijd besteden we door te werken aan doelen die we beschrijven in een individueel behandelplan. 

Samenwerking met Kracht 

Jeugd- en gezinshulp wordt in een deel van Den Haag vanaf 1 januari 2024 uitgevoerd door Kracht. In opdracht van de gemeente Den Haag is Kracht verantwoordelijk voor de preventie, de toegang en de basisteams voor jeugd en gezin in de stadsgebieden Kust en Escamp in Den Haag. Het WilmaHuis ThuisZitters is trotse partner van Kracht op het domein onderwijs-zorg. Wij staan voor samen anders denken. Samen anders doen. Samen willen wij jeugdigen (vroeg)tijdig passende zorg bieden en schooluitval en thuiszitten voorkomen. Om deze doelstelling te bereiken, zoeken wij ervaren jeugd- en gezinscoaches, die onze visie kunnen uitdragen. 


Werkzaamheden
 

Het Voortgezet Onderwijsteam (VO-team) is een stedelijk werkend, integraal team van zowel Jeugdhulp- en GGZ- als onderwijs-zorg expertise. De jeugd- en gezinscoaches vormen met elkaar het VO-team. Wij zijn op zoek naar twee toegewijde en professionele jeugd- en gezinscoaches om dit team te versterken.  

Als jeugd- en gezinscoach van het WilmaHuis werk je samen met de jeugd- en gezinscoaches vanuit Kracht binnen het VO-team. Een breed expertiseteam dat ondersteuning biedt op school en, als dat nodig is, de koppeling maakt naar het Kracht team. Je maakt contact met het zorgteam op school, de leerlingen en ouders met een ondersteuningsvraag. Je start eerst in het VO-team en zodra dat op sterkte is, groei je door naar een team op de scholen dat gespecialiseerde jeugdhulp gaat bieden. Hierbij wordt nog steeds veel samengewerkt met het VO-team.  

Je hebt, aanvullend op je functie van jeugd- en gezinscoach, de rol van koppelgenoot voor diverse Haagse VO-scholen. Als koppelgenoot werk je nauw samen met het SMW+ en de partners van het JES-netwerk (coördinatoren passend onderwijs, consulent SWV, leerlingenzorg en SMW) aan de ondersteuning van jeugdigen op school en thuis. Je kent de scholen goed en weet waar jongeren tegenaan kunnen lopen op school. 

Wat ga je doen? 

 • Je levert vanuit de visie en de werkwijze van het WilmaHuis een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en kwaliteit van het VO-team. 
 • Je brengt kennis in van de sociale kaart en hulpverleningsmogelijkheden in Den Haag e.o.; 
 • Je kent het vastgestelde primaire proces en de aanmeldroute-VO; 
 • Je verzamelt actief de ondersteuningsvraag vanuit het gezin en de school;
 • Je bent bekend met doelstellingen van scholen en hun interne en externe ondersteuningsstructuur;
 • Je bent goed bekend met de inhoud van de rol van koppelgenoot bij VO-scholen;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan scholen en maatschappelijk werkers;
 • Je agendeert veelvoorkomende problematiek in een vroeg stadium;
 • Je houdt de veiligheid van de jeugdige continu in het vizier;
 • Je treedt op als zorgcoördinator en/of de regievoerder op het hulpverleningstraject;
 • Je begeleidt jongeren en/of gezinnen kortdurend waar het kan, langdurend waar nodig;  


Wie je bent
 

Met jouw ervaring weet je als geen ander hoe je met jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar om moet gaan. Je bent communicatief vaardig, staat stevig in je schoenen en je bent in staat om zelfstandig een caseload te draaien. Daarnaast vind je het leuk om samen met collega’s het basisteam vorm te geven en kun je anticiperen op verandering. Je werkt vanuit locaties in de wijk waaronder de KrachtPunten in de omgeving Escamp of Kust. Je komt hier samen met jouw collega’s.  

Verder zien we graag: 

 • Een afgeronde Hbo-opleiding Pedagogiek, Psychologie, Social Work of vergelijkbaar; 
 • Dat je in het bezit bent van een SKJ-registratie; 
 • Dat je ervaring met (jeugd)hulpverlening hebt middels werk of stage; 
 • Een energieke, ondernemende attitude en resultaatgerichtheid; 
 • Dat je beschikbaar bent voor minimaal 28 uur per week. 

Het overleggen van een positieve verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een voorwaarde voor je aanstelling. 

Wat je krijgt 

Je krijgt als medewerker alle vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk vanuit eigen inzicht en deskundigheid uit te voeren. Jij weet immers wat wél en niet werkt voor de jongeren.  

Je salaris is afhankelijk van relevante werkervaring en bedraagt minimaal € 3.042,75 en kan oplopen tot maximaal € 4.544,51 per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur), conform de Cao Jeugdzorg (functie: Jeugdzorgwerker B schaal 9). Verder heb je recht op een vakantietoeslag.  

 Daarnaast kun je bij het WilmaHuis rekenen op: 

 • Een dertiende maand; 
 • Volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen met trainingen en cursussen; 
 • Mogelijkheid tot opleiding en deskundigheidsbevordering. 

 We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.  Wil je meer weten over de baan of de wervingsprocedure? Neem dan contact op met Daphne Wijers of Sharon Verkuijl. Je kunt hen bereiken via daphne@wilmahuis.nl en sharon@wilmahuis.nl Wil je gelijk solliciteren? Dan ontvangen we graag je cv en een motivatie per mail