Vacatures

Vacatures


Begeleiden, observeren, adviseren,
omgaan met weerstand
en begrenzen ...


... zijn deze vaardigheden jou op het lijf geschreven?
... wil jij kinderen en hun ouders een kans bieden?
... wil jij hen begeleiden in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Word

jeugdzorgwerker


bij de afdeling Begeleide omgang van het WilmaHuis!


Wat is het WilmaHuis?
WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdzorgaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide omgang, de Thuiszitters en ook de Kamertraining en de Tienermoeders bij. Inmiddels is WilmaHuis uitgegroeid tot een gerenommeerde jeugdzorgaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening.

 • Het Gezinshuis biedt een eigen plekje aan tien kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen.
 • Met het Kamertrainingstraject beschikt het gezinshuis ook over de mogelijkheid jongeren vanaf 16 jaar te laten groeien naar zelfstandigheid.
 • De Begeleide omgang vindt plaats in twee speciale huiskamers met open keuken. Ouders en kinderen ontmoeten elkaar daar in een sfeer ‘net als thuis’, onder begeleiding van WilmaHuis-jeugdzorgwerkers.
 • WilmaHuis heeft een ruime plek voor zogeheten Thuiszitters: kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd op school uitvallen. We bieden vijf dagen in de week op reguliere schooltijden een schoolse dagbesteding met ontspanning aan in een mooi ingericht lokaal.
 • WilmaHuis heeft ook een Tienermoederhuis, voor jonge moeders die ondersteuning nodig hebben in de aanloop naar zelfstandig wonen.
Missie
De missie van het WilmaHuis is elk kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, reinheid en regelmaat zijn de drie pijlers en het kind staat centraal. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis.

Team
Het WilmaHuis-team bestaat inmiddels uit meer dan tien jeugdhulpverleners. De groeiende professionalisering zorgt voor de behoefte aan een extra jeugdzorgwerker binnen het team van de Begeleide omgang.

Kun jij je vinden in de missie van het WilmaHuis?
Wil jij je inzetten om ouder(s) en kind(eren) onder begeleiding weer met elkaar om te laten gaan?
Lees snel verder ...Jeugdzorgwerker Begeleide omgang in het WilmaHuis


Wat ga je doen?
Binnen de Begeleide omgang bieden wij kinderen de mogelijkheid weer contact te hebben met de ouder(s) en/of verzorger(s) bij wie ze niet wonen. Dit gebeurt op voorspraak van de ouder(s), rechtbank, huisarts, CJG, Raad voor de Kinderbescherming of Jeugdzorg. Zo’n situatie kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer door een (v)echtscheiding één van de ouders het kind niet meer ziet. Als jeugdzorgwerker bij de Begeleide omgang werk je dus nauw samen met ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en verwijzende instanties.

De Begeleide omgang vindt plaats in één van de twee speciaal daarvoor ingerichte huiskamers, inclusief open keuken, eettafel, bankstel en speelgoed voor elke leeftijd. Eén van de omgangruimtes beschikt tevens over faciliteiten om de omgang te observeren. Alle begeleide omgang vinden plaats in het bijzijn van een jeugdzorgwerker, jij dus.

 • Jij zorgt ervoor dat de omgang goed, veilig en respectvol verloopt en je kunt daarbij een (opvoed)ondersteunende rol hebben.
 • Om dit te kunnen realiseren:
  • beschik je over een breed scala aan methoden
  • sta je stevig in je schoenen
  • kun je relativeren
  • ben je nuchter, optimistisch en stressbestendig
 • Na afloop maak je een rapportage waarin je feitelijk verwoordt hoe de omgang is gegaan. Aangezien deze rapportages vaak worden overlegd aan rechtbanken of andere verwijzende organisaties is het noodzakelijk dat de rapportages van kwalitatief hoog niveau zijn.

Zie je dit als uitdaging?
Dan ben jij wellicht de jeugdzorgwerker die wij zoeken!
 • Je hebt een relevante opleiding: minimaal MBO-SPW-4 of MWD-4.
 • Vanwege de zwaarte van de functie heb je minimaal vijf jaar werkervaring binnen de jeugdhulpverlening.
 • In het weekend werken vind je geen probleem, bij het WilmaHuis Begeleide Omgangen werk je namelijk om het weekend een heel weekend, daarnaast heb je doordeweeks je vaste werkdagen.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast veel voldoening in het werk en een leuk en leerzaam team, bieden wij je een 7 maanden contract (met één maand proeftijd) en uitzicht op een vast dienstverband, een dertiende maand, vakantietoeslag, volop leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en een salaris in schaal 8 (€ 2.403,37 – € 3.568,98 o.b.v. 36 uur per week) van de Cao Jeugdzorgwerker C.

Wat moet je doen?
Solliciteren natuurlijk!
Stuur je cv en motivatiebrief naar: danielle@wilmahuis.nl

Wie weet, word jij het nieuwste WilmaHuis-teamlid
en kun je daadwerkelijk iets bijdragen voor een kind dat hulp nodig heeft!