Vacatures

Vacatures


Ben je praktisch ingesteld,
een echte doener, stabiel en
kun je kinderen veiligheid bieden?


Zie je kwaliteiten in plaats van problemen,
zijn de drie R’s je niet vreemd en
vind je het ook prettig om in een ‘woonkamersfeer’ te werken?

Word

Pedagogisch Medewerker


in het WilmaHuis voor 20+ uur per week!


Wat is het WilmaHuis?
WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdzorgaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide omgang, de Thuiszitters en ook de Kamertraining en de Tienermoeders bij. Inmiddels is WilmaHuis uitgegroeid tot een gerenommeerde jeugdzorgaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening.

  • Het Gezinshuis biedt een eigen plekje aan tien kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen.
  • Met het Kamertrainingstraject beschikt het gezinshuis ook over de mogelijkheid jongeren vanaf 16 jaar te laten groeien naar zelfstandigheid.
  • De Begeleide omgang vindt plaats in twee speciale huiskamers met open keuken. Ouders en kinderen ontmoeten elkaar daar in een sfeer ‘net als thuis’, onder begeleiding van WilmaHuis-jeugdzorgwerkers.
  • WilmaHuis heeft een ruime plek voor zogeheten Thuiszitters: kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd op school uitvallen. We bieden vijf dagen in de week op reguliere schooltijden een schoolse dagbesteding met ontspanning aan in een mooi ingericht lokaal.
  • WilmaHuis heeft ook een Tienermoederhuis, voor jonge moeders die ondersteuning nodig hebben in de aanloop naar zelfstandig wonen.
Missie
De missie van het WilmaHuis is elk kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, regelmaat en reinheid zijn de drie pijlers en het kind staat centraal. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis.

Team
Het WilmaHuis-team bestaat inmiddels uit meer dan tien jeugdhulpverleners. De groeiende professionalisering zorgt voor de behoefte aan een jeugdzorgwerker in het WilmaHuis.

Kun jij je vinden in de missie van het WilmaHuis?
Lijkt het je leuk bij te dragen aan een ‘thuis’-gevoel voor jongeren die dit heel hard nodig hebben?
Lees snel verder ...Pedagogisch Medewerker bij het WilmaHuis


Wat ga je doen?
Als Pedagogisch Medewerker bij het WilmaHuis speel je een cruciale rol voor de kinderen die er wonen. Samen met de gezinsouders help je de kinderen in het dagelijkse reilen en zeilen. Je ondersteunt en waar mogelijk ontlast je de gezinsouder ondersteunt en je bent er bovenal voor de kinderen. Zij vinden in jou een behulpzaam, warm en vertrouwd persoon die de drie R’s centraal heeft staan: rust, reinheid, regelmaat.
Je werkzaamheden zijn divers, net als de leeftijden van de kinderen. Te denken valt aan het begeleiden van de kinderen naar sport, school en/of buitenspelen, helpen en begeleiden bij het douchen en naar bed gaan, samen met de kinderen activiteiten ondernemen, een keer met een kind op stap zodat dit kind wat extra (één op één) aandacht krijgt, met elkaar de maaltijd nuttigen, maar het allerbelangrijkste: je bent iemand op wie de kinderen en de gezinsouders kunnen bouwen en vertrouwen.

Zie je dit als uitdaging?
Dan ben jij wellicht de jeugdzorgwerker die wij zoeken!
  • Je beschikt over een relevante opleiding (of bent die nog aan het volgen).
  • Je kunt 4 dagen in de week werken van 15.00-20.00 uur en bent bereid soms op de zaterdagen bij te springen. Uitbreiding van de uren in de weekenden en in vakanties behoort tot de mogelijkheden.
De functie beslaat ongeveer 20+ uur in de week en valt onder schaal 6 Jeugdzorgwerker D (€ 2.053,91 – € 2.920,07) van de CAO Jeugdzorg.

Wat moet je doen?
Solliciteren natuurlijk!
Stuur je cv en motivatiebrief naar: danielle@wilmahuis.nl

Wie weet, word jij het nieuwste WilmaHuis-teamlid
en kun je daadwerkelijk iets bijdragen voor een kind dat hulp nodig heeft!