Vacatures

Vacatures


Strategisch, tactisch, onderzoekend, adviserend...
Is het alsof je je eigen kerncompetenties leest?
Dat is mooi want als jij dan ook nog een echte beleidstijger bent, dan zoeken wij jou ...


Word

Beleidsmedewerker

voor minimaal 24 uur bij het WilmaHuis!


Wat is het WilmaHuis?
Het WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdzorgaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide Omgangen, de ThuisZitters en de TienerMoeders bij. Inmiddels is het WilmaHuis gegroeid tot een gerenommeerde jeugdzorgaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening.

  • Het GezinsHuis biedt een eigen plekje aan tien kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen.
  • Met het Kamertrainingstraject beschikt het gezinshuis ook over de mogelijkheid jongeren vanaf 16 jaar te laten groeien naar zelfstandigheid.
  • De Begeleide Omgangen vinden plaats in twee speciale huiskamers met open keuken. Ouders en kinderen ontmoeten elkaar daar in een sfeer ‘net als thuis’, onder begeleiding van WilmaHuis-jeugdzorgwerkers.
  • WilmaHuis heeft een ruime plek voor zogeheten ThuisZitters: kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd op school uitvallen. We bieden vijf dagen in de week op reguliere schooltijden een schoolse dagbesteding met ontspanning aan in mooi ingerichte lokalen.
  • WilmaHuis heeft ook een TienerMoederhuis, voor jonge moeders die ondersteuning nodig hebben in de aanloop naar zelfstandig wonen.
Missie
De missie van het WilmaHuis is elk unieke kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, regelmaat en reinheid zijn de drie pijlers en het kind staat centraal. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis.

Team
Het WilmaHuis-team bestaat inmiddels uit een kleine stafafdeling, meer dan dertig jeugdzorgwerkers, enkele gedragswetenschappers en directie. De groeiende professionalisering zorgt voor de behoefte aan een beleidsmedewerker binnen het WilmaHuis-team.

Kun jij je vinden in de missie van het WilmaHuis?
Wil jij in een betekenisvolle setting aan de slag met jouw passie voor beleidszaken?
Wil jij indirect bijdragen aan de zorg voor kinderen zodat zij weer kunnen groeien en bloeien?
Lees snel verder ...Beleidsmedewerker bij het WilmaHuis


Wat ga je doen?
Als beleidsmedewerker bij het WilmaHuis ben je verantwoordelijk voor het op strategisch en tactisch niveau ontwikkelen en implementeren van (beleids)plannen op een breed beleids-terrein (bijv. kwaliteitsbeleid, personeelsbeleid of scholingsbeleid) en het geven van adviezen met betrekking tot enkele toegewezen aandachtsgebieden (bijv. HKZ of regionale samenwerking Jeugdhulp Haaglanden (H10)).
Simpel gezegd verwachten we dat je (beleids)ontwikkelingen volgt, deze vertaalt naar het WilmaHuis en haar beleid en hierop acties onderneemt/uitzet. Te denken valt aan het management adviseren, aanpassingen in het Wilmahuis-beleid doorvoeren, werkwijzen herzien en heel belangrijk: de vertaalslag naar de uitvoering weten te maken en de uitvoerende teams hierin gemotiveerd krijgen.

De problematiek van de doelgroep waar het WilmaHuis mee werkt is complex en divers, maar vaak diepgeworteld en veelal betreft het multi-problematiek. Ditzelfde geldt eigenlijk voor het beleid waarmee het WilmaHuis te maken heeft. Het WilmaHuis moet op landelijk, regionaal maar ook op lokaal niveau zowel tactisch als strategisch kunnen schakelen. Jij deinst hier niet voor terug en middels een snelle analyse weet jij taaie beleidsstukken te vertalen naar het (beleid van) WilmaHuis.
Daarnaast ontwikkel je inhoudelijk materiaal, in overeenstemming met geldende interne en externe beleidskaders en wet- en regelgeving, voor het WilmaHuis; te denken valt aan kwaliteitsbeleid (HKZ), personeelsbeleid, planning & control, communicatiebeleid etc.

Als beleidsmedewerker werk jij werkt nauw samen met het management van het WilmaHuis (overleg en advies) en word je direct aangestuurd door de algemeen directeur. Als beleidsmedewerker heb je geen leidinggevende rol en (vooralsnog) ben je de enige beleidsmedewerker binnen het WilmaHuis. Dat betekent niet dat je er alleen voor staat, je bent enorm welkom in de teams en kunt voor interne of externe projecten een projectteam samenstellen en aansturen dat samen met jou zorgt voor acceptatie van voorstellen, plannen en bijdragen bij de medewerkers.

Kortom, jij zorgt ervoor dat het WilmaHuis binnen geldend landelijk, regionaal en lokaal beleid optimaal kan functioneren en zowel op tactisch als strategisch niveau kan acteren. Hiermee vervul je een belangrijke spil in het uitdragen van de visie van het WilmaHuis.

Als beleidsmedewerker bij het WilmaHuis heb je:
  • academisch werk- en denkniveau
  • kennis van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied
  • kennis van wet- en regelgeving op het vakgebied
  • kennis en ervaring binnen Jeugdhulpverlenings-organisaties (is een pré)
  • minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsmedewerker
Tevens sta je stevig in je schoenen, kun je goed relativeren, motiveren en ben je nuchter en optimistisch.

Zie je dit als uitdaging?
Dan ben jij wellicht de geschikte beleidsmedewerker die wij zoeken!

De functie valt onder schaal 10 (€2976,30-€4785,48) van de CAO jeugdzorg

Wat moet je doen?
Solliciteren natuurlijk!
Stuur je cv en motivatiebrief naar: daphne@wilmahuis.nl

Wie weet, word jij het nieuwste WilmaHuis-teamlid
en kun je als onderdeel van het WilmaHuis iets bijdragen voor een kind dat hulp nodig heeft!