Vacatures

Vacatures


Je vindt werken met kinderen en jongeren fantastisch ...
Je bent niet snel onder de indruk ...
Voor jou hoeft geen dag hetzelfde te zijn ...


Word

jeugdzorgwerker


bij de afdeling Thuiszitters van het WilmaHuis!


Wat is het WilmaHuis?
WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdzorgaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide omgang, de Thuiszitters en ook de Kamertraining en de Tienermoeders bij. Inmiddels is WilmaHuis uitgegroeid tot een gerenommeerde jeugdzorgaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening.

 • Het Gezinshuis biedt een eigen plekje aan tien kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen.
 • Met het Kamertrainingstraject beschikt het gezinshuis ook over de mogelijkheid jongeren vanaf 16 jaar te laten groeien naar zelfstandigheid.
 • De Begeleide omgang vindt plaats in twee speciale huiskamers met open keuken. Ouders en kinderen ontmoeten elkaar daar in een sfeer ‘net als thuis’, onder begeleiding van WilmaHuis-jeugdzorgwerkers.
 • WilmaHuis heeft een ruime plek voor zogeheten Thuiszitters: kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd op school uitvallen. We bieden vijf dagen in de week op reguliere schooltijden een schoolse dagbesteding met ontspanning aan in een mooi ingericht lokaal.
 • WilmaHuis heeft ook een Tienermoederhuis, voor jonge moeders die ondersteuning nodig hebben in de aanloop naar zelfstandig wonen.
Missie
De missie van het WilmaHuis is elk kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, regelmaat en reinheid zijn de drie pijlers en het kind staat centraal. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis.

Team
Het WilmaHuis-team bestaat inmiddels uit meer dan tien jeugdhulpverleners. De groeiende professionalisering zorgt voor de behoefte aan een extra jeugdzorgwerker binnen het team van de Begeleide omgang.

Kun jij je vinden in de missie van het WilmaHuis?
Wil jij kinderen en jongeren een schoolse dagbesteding bieden met handvatten om terugkeer naar passend onderwijs mogelijk te maken?
Lees snel verder ...Jeugdzorgwerker Thuiszitters in het WilmaHuis


Wat ga je doen?
Als jeugdzorgwerker bij de Thuiszitters maak je deel uit van een team dat leerplichtige kinderen en jongeren die korter of langer uitvallen schoolse dagbesteding biedt op vijf doordeweekse dagen van 9.00 tot 15.00 uur.
We werken per kind aan persoonlijke leerdoelen die we opstellen in een ontwikkelingsplan. Het doel daarvan is: ‘leren en ontwikkelen op een eigen manier, op een eigen tempo en op een eigen niveau’, waardoor het kind of de jongere op termijn kan terugkeren naar passend regulier onderwijs.

Als jeugdzorgwerker bij de Thuiszitters:
 • heb je een breed scala aan methoden voorhanden
 • sta je stevig in je schoenen
 • kun je goed relativeren
 • ben je stressbestendig, nuchter en optimistisch.

Zie je dit als uitdaging?
Dan ben jij wellicht de jeugdzorgwerker die wij zoeken!
 • Je hebt een relevante opleiding: minimaal MBO-SPW-4 of een Lerarenopleiding.
 • Je hebt relevante werkervaring opgedaan.
 • Full-time of parttime dienstverband.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast veel voldoening in het werk en een leuk en leerzaam team, bieden wij je een jaarcontract (met één maand proeftijd), een dertiende maand, vakantietoeslag, volop leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en een salaris in schaal 8 (€ 2.403,37 - € 3.568,98 op basis van 36 uur per week) van de Cao-Jeugdzorgwerker C.
Als Jeugdzorgwerker bij de Thuiszitters ben je alle schoolvakanties die voor de regio gelden vrij. Om dit te compenseren werk je 5,8 uur per week (op basis van 36 uur) 'tijd voor tijd'.

Wat moet je doen?
Solliciteren natuurlijk!
Stuur je cv en motivatiebrief naar: danielle@wilmahuis.nl

Wie weet, word jij het nieuwste WilmaHuis-teamlid
en kun je daadwerkelijk iets bijdragen voor een kind dat hulp nodig heeft!