Vacatures

Vacatures


Praktisch ingesteld, flexibel, analytisch, adviserend, coachend en een voorkeur om met kinderen te werken ...
Is het alsof je je eigen kerncompetenties leest?
Dat is mooi want dan zoeken wij jou ...


Word

gedragswetenschapper


bij het WilmaHuis!


Wat is het WilmaHuis?
Het WilmaHuis is een kleinschalige professionele jeugdzorgaanbieder in Zoetermeer. Het is in 2011 door Wilma Wijers-Bruins opgericht als zelfstandig Gezinshuis. In 2016 kwamen daar de Begeleide omgang, de Thuiszitters en de Tienermoeders bij. Inmiddels is het WilmaHuis gegroeid tot een gerenommeerde jeugdzorgaanbieder met een uniek aanbod aan jeugdhulpverlening.

 • Het Gezinshuis biedt een eigen plekje aan tien kinderen die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen.
 • Met het Kamertrainingstraject beschikt het gezinshuis ook over de mogelijkheid jongeren vanaf 16 jaar te laten groeien naar zelfstandigheid.
 • De Begeleide omgang vindt plaats in twee speciale huiskamers met open keuken. Ouders en kinderen ontmoeten elkaar daar in een sfeer ‘net als thuis’, onder begeleiding van WilmaHuis-jeugdzorgwerkers.
 • WilmaHuis heeft een ruime plek voor zogeheten Thuiszitters: kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd op school uitvallen. We bieden vijf dagen in de week op reguliere schooltijden een schoolse dagbesteding met ontspanning aan in een mooi ingericht lokaal.
 • WilmaHuis heeft ook een Tienermoederhuis, voor jonge moeders die ondersteuning nodig hebben in de aanloop naar zelfstandig wonen.
Missie
De missie van het WilmaHuis is elk kind de hulp bieden die het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden. WilmaHuis denkt in oplossingen en durft dat ook buiten de geijkte kaders te doen. Rust, regelmaat en reinheid zijn de drie pijlers en het kind staat centraal. Deze missie zet de toon in alle afdelingen van het WilmaHuis.

Team
Het WilmaHuis-team bestaat inmiddels uit meer dan dertig jeugdhulpverleners. De groeiende professionalisering zorgt voor de behoefte aan een extra gedragswetenschapper binnen het team van de Thuiszitters/Gezinshuizen.

Kun jij je vinden in de missie van het WilmaHuis?
Wil jij je inzetten om kind(eren) weer in hun kracht te zetten?
Lees snel verder ...Gedragswetenschapper bij het WilmaHuis


Wat ga je doen?
Als edragswetenschapper bij het WilmaHuis ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat. Samen met de teams werk je aan de persoonlijke leerdoelen en ontwikkeling van de kinderen.

De problematiek is divers, maar vaak diepgeworteld en veelal betreft het kinderen en/of gezinnen met multi-problematiek. Jij deinst hier niet van terug en middels een snelle analyse weet jij waar je de jongeren mee kan helpen. In alle gevallen betreft het individuele behandeltrajectenr2.
Jij voert samen met je collega de regie in de hulpverlening. Jij draagt zorg voor het schrijven voor het startplan en ontwikkelingsplan, onderhoudt contacten met hulpverleners, en stemt onze inzet op die van andere hulpverlenende instanties af. Je bewaakt en evalueert de uitvoering van de begeleiding en/of behandeling binnen het WilmaHuis. Dit doe je uiteraard samen met het team waarmee je werkt.

Kortom, jij zorgt ervoor dat de kinderen een ontwikkelingsplan hebben en daarmee de hulpverlening krijgen die perfect aansluit op hun wensen en behoeften en dat de hulpverlening gestroomlijnd verloopt. Samen met het team zorg je ervoor dat de kinderen in de tijd dat ze onder het WilmaHuis vallen de meest optimale zorg krijgen die ze nodig hebben en weer in hun kracht worden gezet.
Tevens draag je zorg voor een stuk methodische verdieping en ontwikkeling van het WilmaHuis en je collega’s. Je blijft op de hoogte van nieuwe inzichten en ontwikkelingen, implementeert deze en brengt ze over.

Als gedragswetenschapper bij het WilmaHuis:
 • Heb je een breed scala aan methoden voorhanden.
 • Heb je een helikopterview.
 • Sta je stevig in je schoenen.
 • Kun je goed relativeren.
 • Ben je stressbestendig, nuchter en optimistisch.
 • Ben je in staat om jouw visie op de ontwikkeling van het kind of de jongere zowel schriftelijk als woordelijk over te brengen.
 • Ben je in staat om te werken in een team.
Zie je dit als uitdaging?
Dan ben jij wellicht de geschikte gedragswetenschapper die wij zoeken en hopen wij dat je beschikt over een GZ-registratie (of bereid bent om deze te behalen), een relevante universitaire opleiding hebt afgerond (zoals orthopedagogiek of psychologie), beschikt over je BAPD en minimaal 1 jaar relevante werkervaring hebt als gedragswetenschapper in de Jeugdzorg.

De functie valt onder schaal 11 (€3240,13-€4896,26) van de CAO jeugdzorg

Wat moet je doen?
Solliciteren natuurlijk!
Stuur je cv en motivatiebrief naar: daphne@wilmahuis.nl

Wie weet, word jij het nieuwste WilmaHuis-teamlid
en kun je als onderdeel van het WilmaHuis daadwerkelijk iets bijdragen voor een kind welke hulp nodig heeft!